U kent het vast wel, overal in huis liggen schoenen en als ze dan eindelijk in de gang liggen, dan ligt het erbij als een ongeorganiseerde hoop rommel. Wanneer bij u thuis alle schoenen in de gang worden geplaatst, dan is dat ook nog het eerste wat bezoekers zien wanneer ze binnen komen. Het is dan natuurlijk erg fijn wanneer alles netjes opgeruimd in een schoenenkast staat.

Voordat u een schoenenkast aanschaft, zijn er een aantal stappen die u door moet gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan welke kleur past er bij uw huis, waar komt de schoenenkast te staan en hoe groot moet de schoenenkast zijn? U kan zelfs de schoenenkast uitbreiden door er ook meteen een kapstok bij te voegen. Allemaal opties waardoor het belangrijk is om een kast voor schoenen zorgvuldig uit te zoeken.

Zo kiest u voor de juiste schoenenkast.

Zoals u kan lezen zijn er erg veel mogelijkheden voor een schoenenkast. Het is daarom belangrijk om een aantal stappen te volgen zodat u tot de juiste keuze komt.

Stap 1: Wat is de stijl van uw huis en inrichting? Wilt u dat de kast bij de stijl past of wilt u juist iets anders? Het is belangrijk om hier aandacht aan te geven. Zijn de hal en woonkamer gescheiden van elkaar, dan kan u makkelijker voor een andere stijl kiezen dan uw huis, dan wanneer de hal en woonkamer één ruimte zijn. Een kast kan een groot object zijn en kan de stijl en inrichting van het huis sterk beïnvloeden.

Stap 2: Wat is de kleur van uw huis en hal? Wilt u juist iets neutraals in het huis en de hal hebben staan of heeft u liever een kast dat opvalt en veel kleur bevat? Dit is een stap dat samen hangt met stap 1. Toch heeft u met kleuren meer keuze dan met de stijl. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kast dat veel kleur heeft en dus een kunstige element wordt in uw huis. Maar u kunt er ook voor kiezen om een schoenenkast van hout met natuurlijke kleur neer te zetten.

Stap 3: Hoe groot moet de schoenenkast zijn? Bent u iemand met een groot huishouden, waardoor er al snel 12 paar schoenen in de kast staan? Of bent u iemand die alleen woont? Dit zijn belangrijke elementen om de grootte van de schoenenkast te bepalen. Een ander belangrijk element is het volgende: zijn er veel kinderen in uw huishouden? Zo ja, overweeg dan vooral een kast dat laag is zodat ook de kinderen de schoenen makkelijk in de kast kunnen zetten.

Stap 4: Wat voor soort model schoenenkast zou u graag willen hebben in huis? Zou u graag een kast in huis willen hebben dat echt design uitstraalt of zou u graag een kast willen hebben dat erg praktisch is ingericht? Deze stap hangt natuurlijk erg veel samen met stap 3. Vervolgens kan u ook kiezen voor een meubel in de vorm van een combinatie. Dan heeft u een schoenenkast met daarbij een bijgaand kapstokmeubel.

Wanneer u alles op een rijtje heeft staan, is het zeer gemakkelijk om een schoenenkast uit te zoeken. Ook dit kan tegenwoordig gemakkelijk online!