Wanneer men het interieur aan het vernieuwen is, wordt er vaak alleen in het huis gekeken. Dat is natuurlijk logisch: interieur is immers een ander woord voor “de binnenkant van” in dit geval het huis. Toch is het verstandig om van tijd tot tijd ook naar andere zaken te kijken. De spullen die niet direct geassocieerd worden met het interieur. Dit keer wil ik het hebben over het belang van de ramen. Niet alleen zijn goede ramen belangrijk voor zaken als isolatie. Het oog wil namelijk ook wat. Bovendien zie je de ramen ook wanneer je binnen zit. Maak daarom je interieur compleet dankzij de juiste ramen.

Verstandige investering voor de lange én korte termijn

Zo staan ten eerste degelijke kunststof kozijnen met dubbel glas ramen een stuk stijlvoller. Bovendien is ramen laten plaatsen door een professional tevens een verstandige investering. Deze ramen en kozijnen van kunststof gaan bijvoorbeeld een stuk langer mee. Het materiaal is gemaakt om lang mee te gaan. Onderlaatst heb ik zelf mijn kozijnen en ramen laten plaatsen. Eerst twijfelde ik over deze stap. Mijn toenmalige kozijnen en ramen zagen er op zich prima uit. Toen ik vanuit mijn woonkamer eens kritisch naar de kozijnen keek, schrok ik wel een beetje. De ramen en kozijnen zagen er in verhouding tot mijn interieur simpelweg niet meer uit. Hoog tijd dus om de boel te vervangen en te vernieuwen.

Stijlvolle raambekleding matchend met jouw interieur

Uiteraard hoef je niet gelijk zo’n drastische beslissing te nemen zoals ik om nieuwe ramen te laten plaatsen. Het is ook een idee om de raambekleding even te vernieuwen. Vaak geeft zo’n aanpassing al gauw een boost aan je huidige interieur. Bovendien zijn er (praktisch) oneindig veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor stijlvolle gordijnen, handige rolgordijnen, shades of zelfs raambekleding. Voor ieder interieur is er wel een stijlvolle match te vinden. Over bepaalde vormen van raambekleding bestaan weliswaar vooroordelen. Daar moet jij je alleen niets van aantrekken. Er is namelijk genoeg keuze uit allerlei soorten materiaal, kleuren en soorten raambekleding.

Tips om interieur compleet te maken

Ben je van plan alleen de raambekleding even te vernieuwen? Is het ramen laten plaatsen niet nodig? In dat geval wil ik nog een paar tips geven zodat jij eenvoudig jouw interieur compleet kan maken. Zo is het ten eerste belangrijk om passende raambekleding uit te zoeken. Kies met andere woorden raambekleding uit dat in lijn staat met jouw huis en het aanwezige interieur. Daarnaast is het handig om voor een leuk kleurtje te gaan. We neigen allemaal om te kiezen voor ‘veilige kleuren’. Het is echter veel spannender om voor een leuk kleurtje te gaan. Waarom zou je dat eigenlijk niet doen?