Bij een verhuizing komt heel wat kijken. Je wilt natuurlijk alles uitgezocht hebben voor je over gaat naar je nieuwe stulpje. En dat betekent dat het zomaar kan zijn dat je heel wat oude troep of spullen weg kunt doen. Een deel van die spullen gaat misschien naar familie, vrienden of de kringloop, maar een ander deel kan écht weg. Hiervoor is een vuilcontainer huren echt een prima plan. Een vuilcontainer huren bespaart je heel wat ritjes richting de vuilstort. Ook is een vuilcontainer huren uiteindelijk nog beter voor het milieu en je portemonnee ook!
Vuilcontainer huren

Een vuilcontainer huren beter voor het milieu? Hoe dan?

Doordat je in Nederland alle afval gescheiden moet inleveren, kan een vuilcontainer huren goed bijdragen aan een beter milieu. Wanneer je bijvoorbeeld veel (klein) meubelen wilt weggooien dan kies je (online) precies de container die daarbij past. Heb je rigoureus gesnoeid in de tuin? Ook dan kies je online gemakkelijk de juiste container. Doordat alle afval gescheiden wordt ingezameld, kunnen de herbruikbare delen er beter uit gehaald worden. Deze delen worden gerecycled en dankzij recycling hoeven er geen nieuwe basisstoffen geproduceerd te worden. Dat scheelt veel geld en is een stuk beter voor het milieu.

Waarom levert een vuilcontainer huren veel ruimte op?

Een vuilcontainer huren levert veel ruimte op, omdat je de spullen die je er in kiepert niet meer ergens anders hoeft op te slaan of op te stapelen. Zo hou je je werkruimte overzichtelijk. Of het nu gaat om werken in een bedrijf of het uitzoeken van je spullen voor je verhuizing, een vuilcontainer huren helpt je het overzicht te bewaren. Hierdoor heb je ieder item maar één keer in je handen en weg is weg: niet stiekem weer uit de container halen wat je er net ingedaan hebt!

Een vuilcontainer huren neemt ook ruimte in, mag dat zomaar?

Wanneer je een vuilcontainer huren gaat, is het verstandig om van te voren even bij je gemeente te informeren naar de regels met betrekking tot het plaatsen van de container. Je wilt natuurlijk geen boete oplopen. In de meeste gemeenten mag je een container voor een bepaalde tijd voor de deur zetten, zonder dat je daar een vergunning voor nodig hebt. Maar dat geldt nooit in een betaald-parkeren-zone. Ook is het altijd slim om je buren op tijd te informeren. Zo hou de de vrede in je straat, zelfs als de container een extra parkeervak inneemt.