Er zijn veel verschillende soorten vloeren, overal waar je komt ligt er wel wat anders op de grond. Op straat liggen er stenen, op je school is de vloer gemaakt van linoleum en op sommige plekken hebben ze tapijt.  Andere mensen willen iets wat unieker is en nemen een vloer gemaakt van beton voor een robuuste look in huis en anderen gebruiken een houten vloer voor een warme sfeer. Maar waarom brengt een houten vloer een warme sfeer met zich mee? En hoeveel soorten en kleuren zijn er wel niet van de houten vloer? Dit lees je allemaal in deze blog.

Keuzes maken is moeilijk

Bij een houten vloer denk je aan een basic bruine boom kleur in een rechte leg positie, maar dit is niet waar. Als je goed oplet zie je dat er veel verschillende kleuren houten vloeren zijn. Niet alleen is de kleur heel verschillend maar ook de manier van leggen kan heel anders zijn. Sommige mensen kiezen ervoor op hun vloer recht te leggen zodat er bijna geen lijnen te zien zijn. Zo zijn er ook andere mensen die kiezen op hun vloer in een vissengraat positie willen leggen, zij willen een apartere vloer.  Er zijn ook vele soorten hout. Er zijn veel verschillende bomen waar je gebruik kunt maken van het hout om een vloer van de produceren. Afhankelijk van het soort hout kan je kiezen voor de kleur. Een echte houten vloer noemen we parket.

 Wat is laminaat

We hebben ook vloeren die we laminaat noemen maar laminaat is niet hetzelfde.  Laminaat is een vloer waarbij er een print op de plank zit. De print is vaak een foto van hout waardoor het lijkt alsof je een houten vloer hebt maar dat is niet waar. Het schoonmaken van een vloer die van laminaat is over het algemeen wel makkelijker. Als je er pas laat achter komt trekt het minder in als bij een vloer gemaakt van parket.

Krijg je splinters van een houten vloer

Als je denkt aan hout is het eerste wat je waarschijnlijk denkt dat je een splinter krijgt. Maar met een speciale manier van afwerking wordt er voor gezorgd dat je geen splinter krijgt. He parket wordt daarom ook goed geveild met speciale machines. Ook komt er een speciale laag over heen die je niet ziet. Deze laag stoot vlekken af. Als je iet slaat vallen heb je dus genoeg tijd om het op te ruimen voordat het ingetrokken zit.